Χρήση

Ώρες Λειτουργίας
Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων γίνονται καθημερινά Δευτέρα-Πέμπτη από 8:30-19:30 και Παρασκευή 8:30-14:30 πρωί. Το τμήμα παλαιτύπων βρίσκεται στο αναγνωστήριο και η πρόσβαση σε αυτό είναι καθημερινά 9:00-14:00 το μεσημέρι. Τα παλαίτυπα δεν δανείζονται και δεν βγαίνουν φωτοτυπία. Είναι διαθέσιμα μόνο για ψηφιοποίηση.

Ασφάλεια
Στη Βιβλιοθήκη λειτουργεί αντικλεπτικό σύστημα. Παρακαλείσθε να επιβεβαιώνετε τη σωστή διαδικασία δανεισμού πριν εγκαταλείψετε το χώρο της Βιβλιοθήκης.

Φωτοτυπίες
Υπάρχει δυνατότητα λήψης φωτοτυπιών (με χρέωση) από φωτοτυπικά μηχανήματα που βρίσκονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Η φωτοτύπηση γίνεται με ειδικές κάρτες (50 και 100 φωτοτυπιών, με κόστος 2 και 3,5 ευρώ αντίστοιχα), που παρέχονται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

Τοποθεσία Βιβλίων
Τα βιβλία της Τέχνης βρίσκονται στο 1ο βιβλιοστάσιο, αριστερά από τη σκάλα, και συνεχίζουν τα περιοδικά με αλφαβητική σειρά.

Τα διδακτορικά, τα μεταπτυχιακά, η εκκλησιαστική ιστορία και η δογματική, βρίσκονται στο 10 βιβλιοστάσιο και δεξιά στον τοίχο.

Οι σειρές είναι αλφαβητικά στα κυλιόμενα, κατεβαίνοντας τη σκάλα δεξιά, και οι ερμηνευτικές σειρές είναι στο τελευταίο κυλιόμενο.

Οι θεματικοί κύκλοι, η Αγία Γραφή, η λειτουργική, το δίκαιο, τα συνέδρια, η ομιλητική, η φιλοσοφία, η οικουμενική κίνηση και οι τιμητικοί τόμοι, βρίσκονται δεξιά και αριστερά στον τοίχο του 1ου βιβλιοστάσιου.

Το οικουμενικό πατριαρχείο, η λογοτεχνία, η Ρώμη Βατικανό, οι κώδικες-χειρόγραφα, οι Οικουμενικοί Σύνοδοι, η εκκλησιαστική μουσική, ο Ψαριανός και ο Φούγιας, βρίσκονται στο 2ο κυλιόμενο από δεξιά στο 1ο βιβλιοστάσιο.

Ανεύρεση Βιβλίων
Πριν μπουν στη βιβλιοθήκη, οι αναγνώστες κλειδώνουν τα πράγματά τους στα ντουλαπάκια, αφήνοντας μια ταυτότητα την οποία παίρνουν όταν επιστρέψουν το κλειδί. Την αναζήτηση την κάνουν μόνοι τους, αρκεί να σημειώνουν εκτός του ταξινομικού αριθμού, σε ποιο θεματικό κύκλο ή σειρά κλπ βρίσκεται το βιβλίο. Το site που μπορούν να ψάξουν είναι το http://www.lib.auth.gr/ και από εκεί:

  1.     Αναζήτηση
  2.     Κατάλογος Βιβλίων
  3.     Αναζήτηση  (Browse)

Πατώντας πάνω στον τίτλο του βιβλίου, εμφανίζεται ολόκληρη η εγγραφή του (σειρές και θέματα). Σαν σειρά μπορεί να είναι και οι μεγάλοι εκδότες π.χ. ΙΜΧΑ, ΕΜΣ κλπ.

Σημ.: Oι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζουν καλά τη δομή της βιβλιοθήκης.

"Σεμινάρια αναζήτησης βιβλιογραφίας - Βιβλιοθήκη ΑΠΘ"

Πληροφορίες προσωπικού:
Μπρανιώτου Κατερίνα τηλ. 996691-90 (email: braniot@past.auth.gr)

Τζελιάτης Απόστολος τηλ. 996690

Τσαρουχίδου Αλεξάνδρα τηλ. 996690

FAX. 996691