Δράση ενημέρωσης πρωτοετών από το ΑΠΘ

 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2310 997158, 2310 997162, e-mail: press@auth.gr
Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» ΑΠΘ, Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δράση ενημέρωσης πρωτοετών από το ΑΠΘ
Με το σύνθημα «Ξεκίνα ακαδημαϊκά κι εθελοντικά-Βάλε κι εσύ ένα “χεράκι”, ώστε οι πρωτοετείς να βρουν τον δρόμο τους στο ΑΠΘ», φοιτήτριες, φοιτητές και προσωπικό του Αριστοτελείου θα καλωσορίσουν και θα πληροφορήσουν, τους πρωτοετείς φοιτητές μας, σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία, στις εισόδους της κεντρικής πανεπιστημιούπολης,  για την  χρονική περίοδο 16-30.9.2019,  από τις 10:00-14:00.
Οι εγκαταστάσεις του ΑΠΘ είναι συγκεντρωμένες κυρίως στην κεντρική πανεπιστημιούπολη, στο κέντρο της πόλης, και εκτείνονται σε έκταση 334.000 m2 περίπου, γεγονός που ενδέχεται να δυσκολέψει τις/ τους πρωτοετείς μας .
Κατανοώντας το σύνολο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέες φοιτήτριες και οι νέοι φοιτητές μας, στο να προσαρμοστούν  στο νέο περιβάλλον  σπουδών  τους, το ΑΠΘ θα τους διευκολύνει φέτος με αυτήν την πρωτότυπη δράση, προκειμένου να τους ενημερώσει  και εξυπηρετήσει, στις πρώτες τους απορίες και ανάγκες: πού βρίσκεται το Τμήμα τους, η Βιβλιοθήκη και η Φοιτητική Λέσχη, καθώς επίσης και να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με τη σίτιση, τη στέγαση, τη δυνατότητα υποτροφιών καθώς  και για  τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΠΘ από το 2014 εκδίδει (πλέον μόνο ηλεκτρονικά) τον «Οδηγό Επιβίωσης» για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του, που περιέχει αναλυτικές, χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή τους στο Πανεπιστήμιο και την πόλη.
 Η εν λόγω δράση υλοποιείται από το Τμήμα Σπουδών, της Διεύθυνσης Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων, και το Γραφείο Συντονισμού και Ανάπτυξης των αθλητικών και των πολιτιστικών φοιτητικών δραστηριοτήτων.
 O Οδηγός Επιβίωσης είναι διαθέσιμος στον σύνδεσμο: http://www.dps.auth.gr/el/info/main
 Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, τηλ. 2310 996726, 2310 996709