Μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του «κοροναϊού»

 
Όπως ήδη γνωρίζετε, ενόψει της λήψης μέτρων για την πρόληψη διάδοσης του «κοροναϊού»  οι Πρυτανικές Αρχές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αποφάσισαν ήδη:
Α) Τη μη διεξαγωγή τελετών ορκωμοσίας των φοιτητών μας (έως 31-03-2020 και μέχρι νεωτέρας), οι οποίοι σε συνεννόηση με τη γραμματείας τους θα μπορούν να ορκίζονται κατά μόνας ενώπιον του Κοσμήτορα ή του Προέδρου της Σχολής ή Τμήματος χωρίς την παρουσία συνοδών.
Β) Την αναβολή για τέσσερις (4) εβδομάδες όλων των προγραμματισμένων διοργανώσεων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εντός ή εκτός του campus του ΑΠΘ.
Γ) Την ακύρωση όλων των μετακινήσεων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας προς τις χώρες υψηλού κινδύνου, όπως Αίγυπτος, Ισραήλ Ιταλία, Κίνα, Νότια Κορέα.
Επίσης, σας ενημερώνουμε, ότι ενέργειες οι οποίες αφορούν τη γενικότερη αναστολή της λειτουργείας του Πανεπιστημίου μας, ως μέτρο μείωσης της διάδοσης του «κοροναϊού», είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
Σε κάθε περίπτωση συνιστάται να παρακολουθείτε τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) για την εξέλιξη της επιδημίας.
Σε ό,τι νεότερο σχετικά με τις ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, η ενημέρωσή σας θα είναι άμεση.
 
Οι Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ